Allt fler barn har bankkort

Vi går mot ett kontantlöst samhälle, vilket visar sig i att man ser att allt fler barn och unga använder sig av bankkort. Nu har bankerna tagit bort åldersgränsen och med det lämnar över ansvaret till föräldrarna att bestämma när ens barn ska få sitt första plastkort. 

“Bankkort blir vanligare när kontanterna minskar och så även bland barn. Och bankerna, som faktiskt tjänar på att fler betalar med kort i stället för med sedlar och mynt, har sänkt sina åldersgränser för bankkort. I stort sett är det upp till föräldrarna att bestämma när barnet är redo för att ha ett eget plastkort att betala med.”

Citatet går att läsa i sin helhet på svd.se och även Expressen har skrivit om att allt fler barn, i yngre år, skaffar sig bankkort. Dock behöver detta inte resultera i något negativt utan det ger barnen en inblick i hur det är att hålla koll på sina pengar – samt även sin pinkod. Men, vad som även är viktigt är att föräldrarna föregår med gott exempel.

838892-tiokronaAllt fler lånar pengar och att exempelvis låna pengar via freedomfinance.se ger en trygghet och föräldrar ska vara öppna med sin ekonomi och alltid känna att de har stabilitet samt en plan – både för återbetalning men även för sitt sparande, för det kommer barnen att ta efter. Det finns många tips man kan få för att förbättra sin privatekonomi, det handlar bara om att ta tag i det, för det är inga svårigheter.