Dagis-AW på bibblan

Att vi vuxna ibland tar en After Work, eller AW som vi snyggt förkortar det är inget ovanligt, eller nått fenomen. Vad som däremot är nytt är att det nu finns dagis-AW, för barnen, och den hålls med saft och kex på biblioteket – och den kallas därför kort och gott för After Dagis, eller AD.

”Mellan bokhyllorna i Eslövs bibliotek är det feststämning med saft, kex och pyssel. Alma Olofsson kom hit direkt efter dagis. Hon pysslar med stenar som fått glitter och ögon.” läs mer hos Sveriges Radio.

barn lekerSom förälder kan det vara svårt att få tid till annat än jobb och hemmalivet, och precis så är det för barn i förskoleålder som vanligen slussas mellan skolan och hemmet – utan tid för att lära känna andra barn än dem på skolan. Men det är något som man i Eslöv vill ändra på och därför har man startat upp en eftermiddags aktivitet av det annorlunda slaget på Eslöv bibliotek – nämligen after dagis.

Bra för ökad gemenskap

På after dagis är det inte bara samma föräldrar och barn från samma förskola som är välkomna, alla kan komma hit och ha roligt när dagen är slut. Och till Sveriges Radio säger bland annat mamman Emelie Olofsson att det är värt att komma hit för att träffa och lära känna andra barn och föräldrar – hon slutar dessutom lite tidigare på torsdagar och då funkar den här aktiviteten perfekt. Och ett stort plus är att barnen såklart har roligt!