Håll koll på dagisbarnen med GPS

Att veta var dagisbarnen befinner sig är inte alltid helt enkelt, särskilt inte på en utflykt. Ett sätt att hålla bättre koll är att använda sig av GPS-tekniken. Läs mer om det här!

En av de viktigaste uppgifterna som personalen på ett dagis har är förstås att hålla reda på de barn som vistas där. Föräldrarna måste kunna lita på att deras barn är på en säker plats där de får den uppmärksamhet som krävs. Idag när varje ledare har många barn att ta hand om är detta en utmaning. Det här blir särskilt kännbart vid utflykter och liknande, där det gäller att inget av barnen kommer bort. Tekniken i form av GPS finns dock för att underlätta dagispersonalens arbete och den utrustning som behövs hittas enkelt hos sajter som www.gpsförbarn.se med flera.

Översiktlighet med GPS

Genom att använda sig av GPS är det enkelt att se var barnen befinner sig, något som förstås ökar säkerheten vid tillfällen där dagisgruppen är ute på vift. Det här gör personalens arbete lättare och stressen över att tappa bort barn minskar markant. Med andra ord fungerar GPS-tekniken som en effektiv arbetsmiljöåtgärd samtidigt som föräldrar och andra vårdnadshavare kan känna sig mycket lugnare. Ja, fördelarna med det här är uppenbara och innebär en fantastiskt bra metod i en sektor som ibland saknar de resurser som krävs i form av tillräckligt med personal – eller där det förekommer personalbrist.

Att använda GPS på barnen är mycket enkelt; helt enkelt lika lätt som att fästa ett band kring handleden. Här handlar det nämligen om armbandsur i form av GPS-klockor för barn. Det finns idag en mängd olika GPS-klockor att välja bland på marknaden och i flera olika kulörer och utföranden. Att hitta en variant som passar in i verksamheten är med andra ord inga problem. I och med att GPS:en finns som armbandsur är den smidig att bära med sig och risken att den tappas bort är minimal.

Sammanfattningsvis om GPS-klockor i dagisverksamheten:

  • En GPS gör att det är mycket lättare att hålla reda på var barnen befinner sig
  • Det här är avstressande för både personal och vårdnadshavare
  • GPS-klockorna finns i en rad olika utföranden