Rent och fräscht skyddar mot virus

Det är viktigt att ha det rent på dagis och fritids, virus och olika bakterier sprids snabbt. Rätt som det är har alla smittats av vinterkräksjukan i slutet av januari. Så här håller du dig och dina barn så smittofria som möjligt.

 

Det behövs regelbunden och bra utförd städning på alla offentliga platser, vare sig det är ute eller inne. Inte minst är detta jätteviktigt på dagis och i skolan där bakterier lätt sprids, särskilt om det är sådana tider och många är förkylda. Med http://www.globalfast.se/ får du rätt utförd lokalvård både ute inne.

 

Vinterkräksjuka är en av de vanligaste typerna av magsjuka som drabbar svenskarna varje år. Detta är ett virus som man kan få av många olika anledningar. Symptomen på vinterkräksjukan är bland annat illamående, kräkningar, diarréer, ont i magen, feber, huvudvärk och eventuell muskelvärk. Det är rätt så jobbigt att smittas med andra ord. Dessa symptom kan dessutom pågå i upp till tre dygn och sjukdomen är som mest aktuell mellan november och april, toppen sägs vara mellan januari och mars – därav namnet. Det är lätt att blanda ihop magsjuka med vinterkräksjuka, skillnaden mellan de två beskrivs närmare här.

 

Rena händer och allmän hygien förebygger smitta

 

Hur lär man sina barn att förebygga smitta mot denna ihärdiga sjukdom?

 

Virusen är väldigt potenta och kan överleva utanför kroppen. Handsprit hjälper inte alls utan det är handtvättning med tvål och vatten som gäller och rengöring med klorbaserade medel – Aftonbladet

 

Som nämnt i citatet ovan är det bästa sättet att skydda sig från smitta att tvätta händerna med tvål och vatten samt att inte ha fysisk kontakt med de som bär på smittan. Se också till att dina barn är helt friska innan de får gå tillbaka till dagis och skola.